Тийзър за зъби, който е по-добър избор? Видове и отзиви

Често процесът на зъби в бебето е съпроводен от неприятни усещания, дължащи се на болка и подуване на венците. За да се помогне на детето и да се премахнат неприятните симптоми, е възможно, дори без да се използват лекарства. За тази цел тестостеронът е добър - специално устройство, което бебето може да изкълчва и да надраска венците си. Те идват в различни форми, цветове и материали. Много родители мислят за това как да изберат най-подходящия тенограф. Кое е по-добре от останалото за трохи? Много в тази област зависи от възрастта и индивидуалните характеристики на детето.

Защо се нуждаете от ездач?

Тейтърите не могат да повлияят на скоростта на появата на зъбите, но те са в състояние да улеснят този процес и да го направят не толкова болезнено. Те могат да отвлекат детето от неприятни усещания и поне за кратко да го заинтересуват. Такива адаптации (качествени, естествени) са направени от безопасни материали, които по никакъв начин не могат да навредят на здравето на бебето.

Тийнейджърите с течност могат да се охладят в хладилника и след това да се дадат на бебето си. Ниската температура на материала облекчава болката и намалява отока. Много тийнейджъри имат масажни елементи, за които децата могат да надраскат венците си. Също така тийзърът развива малки двигателни умения на ръцете на бебето. С неговата помощ децата могат да се научат да пазят предмети и да ги преместват от една длан на друга.

Тийзър за зъби, който е по-добър избор? Видове и отзиви

Как да изберем правилния зъбичка за зъби? Кое е по-добро за останалото дете? Този въпрос трябва да бъде разгледан поотделно във всеки отделен случай, като се вземат предвид възрастта и личните характеристики на детето.

Как да разберем, че зъбите започват да се отрязват?

Ерекцията е дълъг процес, който може да продължи няколко месеца. Има някои признаци, които косвено показват, че появата на зъби на детето вероятно ще бъде зад ъгъла:

 • се увеличава производството на слюнка, което детето не може да погълне напълно и изтича от устата;
 • детето често се докосва до ушите (този знак понякога може да показва и отит, така че е важно да се следи общото състояние на детето и други симптоми);
 • детето може да откаже предишна любима храна и да се държи неспокойно по време на хранене;
 • сънят и общото поведение на детето се влошават, става все по-капризно;
 • понякога е възможно да се повиши телесната температура и подуване на венците.

Течните изпражнения и хрема са също някои от възможните симптоми на зараза, но те също така могат да показват инфекциозна болест на детето, така че в този случай (както при висока телесна температура) винаги е необходима консултация с педиатър.

Как да изберем тенорея, в зависимост от възрастта на детето?

Театърът за деца от различни възрасти се различава по размер, форма и материал. Този принцип трябва да се ръководи от избора на зъби за зъби. Каква е най-добрата категория за избор на това устройство? Има 3:

 • 1 категория - за долните предни зъби.
 • 2 категория - за горните централни зъби.
 • 3 категория - за далечни зъби.

За малките, простите модели под формата на силиконови или гумени пръстени са идеални, които бебето ще бъде удобно да държи в ръката си. За горните резачки ще се поставят същите модели и специални умивалници, както и продукти под формата на малки играчки.

По време на появата на всички други зъби, можете да използвате teethers, които са предназначени за по-големи деца. Те могат да бъдат направени под формата на образователни играчки, които могат да представляват интерес за детето. Важна подробност е размерът на продукта. Тя трябва да е голяма, така че детето да не го поглъща и в същото време достатъчно компактно, за да достигне до най-отдалечените ъгли на устата на детето.

Кухненска чайник

Има такива тийнейджъри, които се правят под формата на биберон. Те са много удобни за много малки деца, което все още е трудно да се задържи в ръката за известно време. По размери такива тенекери са малко по-големи от обикновените биберони, а самото зърно е направено от гофриран латекс или силикон с масажни пъпки.

Предимства на този продукт:

 • позната форма за детето, така че е по-лесно да свикнете с такъв тенорец;
 • хигиена поради факта, че такива "биберони" най-често се продават със защитни капачки и като правило те могат да бъдат варени;
 • е удобно да вземете продукта на разходка, защото може да бъде закачен със специална лента към дрехите на детето и да не се страхувате, че устройството ще падне или ще бъде изгубено.

Такива биберони заради формата им са удобни на 1-ва и 2-ра степен на изригване на централните зъби. А за по-големите деца е за предпочитане да се използват други продукти, които са по-лесни за дъвчене с цялата уста (в допълнение, те обикновено са много по-големи по размер).

Teethers: Кое е по-добре? Снимки на някои модели и описание на материалите

Сега има много неща, които улесняват родителите да се грижат за детето си. Един от тях е зъби за зъби. От кое е по-добре да избирате за вашето дете? Първо, трябва да се съсредоточи върху материала, от който се произвежда този продукт. Най-често театрите са изработени от латекс и силикон. Първият материал е по-мек и приятен на допир, но животът на произведените от него предмети е малък. Силикон - твърд, но вярно и животът на продуктите, произведени от него, много по-дълго.

Има един детайл, който трябва да се има предвид при избора на зъби за зъби. Което е по-добър материал за този продукт, всъщност не е толкова важно. Основният индикатор е липсата на бисфенол (BPA). Това е токсично вещество, което отравя човешката нервна и репродуктивна система. То е опасно дори и в малки дози, така че на опаковките на много сертифицирани продукти често виждате марката "не съдържа BPA". Това е една от гаранциите за качеството на продукта.

Изисквания на Teether

Решавайки сами въпроса за това кое е по-добре да изберете зъби за зъби, трябва да помните, че този продукт трябва да отговаря на следните изисквания:

 • да бъде удобно по размер и да се побере на възрастта на детето, така че да може лесно да държи устройството в малките си ръце;
 • лесен за издръжливост на измиване и стерилизация;
 • да бъдат направени от безвредни и нетоксични материали;
 • не съдържат малки части, които детето може да хапе или да преглътне;
 • да бъде светлина, тъй като случайно пада върху главата на малко дете, тежък предмет може да го нарани или да го нарани.

И, разбира се, най-важното условие за тийнейджъра е, че той би трябвало да харесва детето, да го интересува и да предизвиква положителни емоции.

Родителите често се питат кои зъби са по-добре за зъбите. Свидетелствата показват, че всичко поотделно и универсални съвети, за съжаление, не може да бъде в този въпрос. Но много майки забелязали, че децата на възраст 4-5 месеца се интересуват от малки тийнейджъри на спокойни цветове, докато по-големите деца предпочитат тези продукти с големи размери и ярки цветове.

Свидетелствата на родителите се потвърждават от факта, че често трябва да изпробвате няколко устройства, за да разберете кое е по-добро. Приказка за зъби може да хареса едно дете, но изобщо не го харесва (това се забелязва дори и от майките на близнаците).

Повечето родители казват, че децата им не разбират веднага какво да правят с тенореята. Поради това, отначало те се използват за поставяне на продукта в ръката на детето и му дават кърпа вместо зърното. Обикновено това е помогнало да се научи бебето на teetotaler и да му обясни как да се справя правилно.

Дървени театри

Дървените продукти, които помагат да се облекчи болката от зъбите, са много по-редки от аналозите на силикон и латекс. Този вид гуми имат предимства и недостатъци. За техните плюсове е възможно да носите:

 • естественост;
 • трайност;
 • безвредност (предмет на подходящи производствени техники).

Недостатъкът на тези тийнейджъри е, че те изсъхват за дълго време и трудно се стерилизират. Ако има недостатъчно шлайфане на продукта, може да има джаги, които могат да надраскат венците на бебето. Качествените дървени teethers са покрити с безопасни бои, които не са токсични за бебета.

Пръстите четки

Има един вид teethers, че детето не може да се използва. Това са силиконови или латексови четки с малки вили. Те се поставят на пръста на майка си или на баща си и почесват зъбите си с детето си. Обикновено децата харесват тази процедура, изглежда, че са забавни, а родителите в този момент облекчават болката и дискомфорта на бебето.

Още един плюс на такъв продукт е многофункционалността. След появата на първите зъби тази четка може да се използва за първите хигиенни процедури за почистване.

Вибриращи тийета

Има модификация на силиконови и каучукови зъби, които в допълнение към повърхността на масажа имат вибриращ елемент. Работи в момента, в който детето започва да гриза продукта. Тийнейджърите вибрират и масажират възпалените венци, което леко намалява болката и дискомфорта.

В много от тези продукти има вода вътре, така че да могат да се охладят в хладилника и малко помага да се "замрази" болката. Основното нещо, когато работите с такова устройство, е да смените батерията навреме и да се уверите, че тя не се влошава и случайно изтече. Това е важно, тъй като детето се грижи за този продукт и е невъзможно да навлекат токсични вещества на повърхността му.

Възможно ли е да замените тестера с плодове или зеленчуци?

Много баби често дават съвети на младите родители за това, как те помогнаха на децата да захапят в старите дни. Като се има предвид, че специални устройства не съществуват преди, те използват импровизирани средства. В курса най-често отидоха багели, ябълка или морков. Но е безопасно ли?

Като се има предвид, че хранителните продукти могат да се разпаднат, те не могат категорично да се дадат за премахване на дискомфорта за онези деца, които вече имат зъби. Но дори и ако бебето просто издрасква венците за ябълка или морков, то също може да бъде опасно за него. Когато смучат плодов или зеленчуков сок, се разпределя. Нека и в малки количества, но понякога може да предизвика алергии. Особено е опасно за деца до шест месеца, тъй като примамката се въвежда само след 6 месеца (преди това е желателно детето да получава само кърма или смес и вода). По-добре е да разберете и да изберете коя е по-добра гума за зъби от изкуствени материали и да я използвате.

Teether за зъби: кой е по-добър, видове продукти и техните характеристики

Най-малките деца са най-добре да използват тийнейджъри с прости форми (под формата на кръг, овал). Понякога те също имат вградена дрънкалка, за да привлекат вниманието на детето. Необходимо е да се обърне внимание на материала на такъв продукт, който е необходим за децата, като зъби за зъби. Кое е най-доброто от тях? За всяко дете, както показва практиката, се нуждаете от вашата версия: някой харесва силикон или дърво, а някой - латекс.

На по-големите деца могат да се предлагат по-големи тийгъри, както и подобни продукти с тъкани елементи. Те перфектно абсорбират голямо количество слюнка и са приятни на допир за ръцете на бебето.

Внимателните родители са склонни да накарат детето си най-доброто качество на зъбите. Кое е по-добре и как да изберем перфектното устройство за вашето бебе? Можете да се опитате да купите някои евтини модели от различен вид и да погледнете реакцията на детето, защото все пак този продукт трябва периодично да се променя за безопасност и хигиена.Related news

Тийзър за зъби, който е по-добър избор Видове и отзиви Тийзър за зъби, който е по-добър избор Видове и отзиви Тийзър за зъби, който е по-добър избор Видове и отзиви Тийзър за зъби, който е по-добър избор Видове и отзиви Тийзър за зъби, който е по-добър избор Видове и отзиви Тийзър за зъби, който е по-добър избор Видове и отзиви