What if the electronic cigarette is bitter?

What if the electronic cigarette is bitter?

  1. An electronic cigarette can be bitter for many reasons.
    The most common why there was a smack of burning on VAPE is a fouling on the wick or cotton wool, the simplest solution is to replace the spiral or cotton wool, but if you want to understand more thoroughly what is what and how there are ways to eliminate burning on an electronic cigarette, read the detailed manual ( 2000 words) instruction on how to remove garbage on an electronic cigarette from Elbacio
  2. During the entire operation of the electronic cigarette with a cliromiser, I compiled a list of the main causes of the appearance of bitterness and burning on the fly.
    Wick (Cord, thread):
    1. When the liquid is running out, the wick does not have time to fully soak, it leads to its burning and the appearance of the taste of burning. Solution: Refill the cliromizer to the required level.
    2. The battery produces an excessively high voltage. Solution: If the battery allows you to adjust the voltage (voltmod), you can try to reduce the voltage, thereby reducing the current and, accordingly, heating the spiral, the liquid will have time to impregnate the wick in sufficient quantity.
    3. Overheating of the evaporator spiral due to low helix resistance. Solution: Setting a higher-resistance spiral, this will reduce heat, but the amount of steam will also decrease.
    4. The wick was disheveled and disintegrated, this leads to poor wetting. Solution: Changing the wick.
    5. Too frequent tightening, the wick does not have time to replenish the fluid. Solution: The pause between puffs must be at least 10 seconds. 6. The thread did not have time to soak after refueling. Solution: After refueling the device, wait 2-3 minutes to allow the wick to completely absorb the liquid. Also, the speed of wetting the wick is affected by the material, the thickness and the quality of the twisting of the cord. It should be noted that once burnt wick can be bitter and give a taste of burning and then, even after correcting the original reasons, in this case you need to replace the wick. Spiral: 1. Long use, and sometimes the use of liquids of dark color, leads to the fact that the spiral coked (covered with carbon), this is the cause of burning. Solution: Clean the spiral, rinse the evaporator. Complete replacement of the spiral. Periodic preventive flushing of the evaporator to prevent deposits. 2. Contact with foreign objects. Solution: Inspection and cleaning of the spiral from foreign objects accidentally caught on it.
    Liquid:
    1. The liquid is bitter in itself, it was noticed on liquids with a caramel flavor. Solution: Use of quality liquids. Rinse the evaporator before refilling the liquid of another taste / manufacturer.
    2. Sometimes it happens that too much liquid comes in. Solution: Use only approved liquids. You can try to dilute the liquid to the required viscosity.
    General recommendations:
    1. Nothing helps. Solution: Replacing the cliromiser, the evaporator with a new one, the device has developed its own resource. Observe the basic rules of hygiene, store the cigarette in a case or case, keep the device only with clean hands (especially when manipulating the evaporator, refilling the liquid). Periodically wipe a cigarette with a napkin or a clean cloth, special attention should be paid to the mouthpiece. When the cigarette is not used, cover the mouthpiece with a silicone cap.
  3. cartridge change well or fill
  4. sprinkle with sahor
  5. Of course, it is bitter. You already burned the thread. It should be changed once 1-2 weeks.

Related news

What if the electronic cigarette is bitter What if the electronic cigarette is bitter What if the electronic cigarette is bitter What if the electronic cigarette is bitter What if the electronic cigarette is bitter What if the electronic cigarette is bitter What if the electronic cigarette is bitter What if the electronic cigarette is bitter What if the electronic cigarette is bitter What if the electronic cigarette is bitter